Για το θάνατο του Έλληνα ομογενή, Κωνσταντινου Κατσίφα, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με Αλβανούς αστυνομικούς στην Αλβανία και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσεις εκατέρωθεν αυτό το τραγικό συμβάν, μίλησε ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας λόγο αφενός για ευθύνη της αλβανικής αστυνομίας για το χαμό αυτού του νέου παιδιού κι αφετέρου για τη νότια Αλβανία κι όχι τη Βόρεια Ήπερο που  δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες να υψώνουν την ελληνική σημαία και να πυροβολούν με καλάσνικοφ.

«Θέλουμε με βάση αυτό το τραγικό συμβάν να ξεκινήσει ένας ελληνο-αλβανικός πόλεμος; Η Ελλάδα είναι απούσα από τις προκλήσεις, είναι μια υπεύθυνη χώρα στην περιοχή. Δεν μπορεί οι χουλιγκάνοι να αποτελούν στοιχείο εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε ο Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική του παρουσία στο MastertvCreta. 

«Θεωρώ ότι υπάρχει ευθύνη της αλβανικής αστυνομίας που σκοτώθηκε το παιδί, έπρεπε να κάνει κάτι άλλο όχι να το σκοτώσει. Αλλά, δε μπορεί να πηγαίνει κάποιος σε μια ξένη χώρα με ένα καλάσνικοφ να υψώνει τη σημαία και να πυροβολεί. Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα τι θα λέγατε; Αν στην Ελλάδα ερχόταν ένας Αλβανός και ισχυριζόταν ότι η Τσαμουριά είναι αλβανική και ύψωνε μια σημαία και είχε ένα καλάσνικοφ και πυροβολούσε τους αστυνομικούς, τι θα λέγαμε;», διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης. 

«Η περιοχή είναι η νότιος Aλβανία και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος. Είναι αλβανικά τα εδάφη, υπό αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσαν και ζουν, δυστυχώς, σε μικρότερο βαθμό γιατί πολλοί έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα», επεσήμανε ο κ. Φίλης. 

«Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί τους αστυνομικούς. Τι πάει να πει ότι δοκιμάζονται οι άνθρωποι στη νότια Αλβανία, ότι θα πυροβολούν με τα καλάσνικοφ οι αυτόκλητοι σωτήρες;», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

«Είναι εγκληματική ενέργεια όταν σκοτώνει η αστυνομία οπουδήποτε στον κόσμο έναν άνθρωπο, μπορεί να τον αφοπλίσει, να του ρίξει χημικά, δεν είναι ανάγκη να τον σκοτώσει», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Δείτε το βίντεο: