«Χθες η εφημερίδα τα ΝΕΑ δημοσίευσε μια ανύπαρκτη είδηση, που δεν ξέρω πως προέκυψε, προφανώς με πολιτική σκοπιμότητα, θέλω να εκτιμήσω, και η οποία διαψεύστηκε πανηγυρικά και κατηγορηματικά από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι δηλαδή δήθεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, λες και η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές για μεσαίες και υψηλές συντάξεις. Πρόκειται για ανύπαρκτη είδηση, για πλήρως ψευδές δημοσίευμα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας κι όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, «σε ότι αφορά τη συζήτηση που διεξάγεται για την περικοπή των συντάξεων, βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν και χθες, δηλαδή αναμένουμε την εισήγηση της Κομισιόν σε σχέση με τον ελληνικό προϋπολογισμό, ο οποίος εξετάζεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου».

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχθεί τις θέσεις και τα στοιχεία της κυβέρνησης σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο μέτρο είναι αχρείαστο ως προς την επίτευξη του στόχου του 3,5%. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και την τελική θετική και αισιόδοξη έκβαση στη συγκεκριμένη συζήτηση», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για την κατάργηση του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων.