Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στο γραφείο της στη Βουλή είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενστάσεις και διαφωνίες τους για την πρόθεση συμφωνίας Κράτους - Εκκλησίας και το νέο τρόπο της μισθοδοσίας τους.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με τους ιερείς και ζήτησε να ξεκινήσει νηφάλιος διάλογος για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

«Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα. Ως εδώ. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων.

Ζητώ να σταματήσουν αυτά τα σχέδια. Και ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για το διακριτό ρόλο της έναντι της Πολιτείας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την Πολιτεία», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.