Με τον Γιάννη Μπουτάρη να έχει ανακοινώσει χθες στη δημοτική του ομάδα - και σήμερα να το επισημοποιεί και μέσω συνέντευξης Τύπου - ότι δε θα διεκδικήσει τη δημαρχία εκ νέου, το κυβερνών κόμμα μένει χωρίς υποψήφιο για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Παρ' όλα αυτά για τη συμπρωτεύουσα, αν και είναι νωρίς να κλειδώσει, στο... μυαλό του Μαξίμου καθώς και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει μια γυναικεία εκπροσώπηση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Νοτοπούλου που έχει τραβήξει το τελευταίο διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας, ενίοτε και αρνητικά, τόσο όταν ανέλαβε προ διετίας ως επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όσο και όταν αναβαθμίστηκε, στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, και έγινε υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης.

Η ενασχόλησή της με την αυτοδιοίκηση δε θα είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς κρατάει από το 2014, όταν ήταν μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», και εκπρόσωπος Τύπου στην τελευταία προεκλογική περίοδο.

Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά η Κατερίνα Νοτοπούλου θα είναι η υποψήφια που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει η επικρατέστερη καθώς, αν και νεαρή, δείχνει να έχει βάλει στέρεες βάσεις στην πορεία της και να κερδίζει την συμπρωτεύουσα.