Να κλιμακώσει την πολιτική πίεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ-Κιτσάκου επιχειρεί η ΝΔ, δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη. «Εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία έρχονται για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις. Ισχύει ότι ο κ. Κιτσάκος είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ συνολικά 7 υπουργούς;  Ισχύει ότι ενώ ενημέρωνε τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση «να κάνει λίγη υπομονή»; Εναντίον του κ. Κιτσάκου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί τους υπουργούς συντρόφους. Τι ισχύει από όσα καταγγέλλει;», διερωτήθηκε η κ. Σπυράκη συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της οδού Πειραιώς.

Ακόμα, η κ. Σπυράκη τοποθετήθηκε και για το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για την Υγεία, αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Έκανε λόγο για «φιάσκο πάνω στο φιάσκο». «Ζητείται να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη κάτι που έχει ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο. Τελικά προέκυψαν  μόνο ενδείξεις. Όλα είναι τόσο αδύναμα που δεν στοιχειοθετούν λόγους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής», υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ, αλλά και για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι «η ΝΔ εξαρχής έχει τονίσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα την επικυρώσει ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη που θα είναι πλειοψηφία». «Για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις έχουμε ευρωπαϊκή προσέγγιση αφού η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα. Για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή», προσέθεσε. 
«Η ΝΔ βαδίζει με όλα της τα στελέχη για νίκη στις εκλογές κάτι που βασίζεται στην πεποίθηση των περισσοτέρων πολιτών. Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση με σχέδιο και προοπτική. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό να επιχειρεί ο κ. Τσίπρας διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων για όσα έκανε τα τελευταία χρόνια. Τσίπρας και Καμμένος χέρι χέρι κυβερνούν από το 2015 και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Προσπαθεί να πείσει ότι κυβερνά 100 ημέρες. Έχει κάτι με τον αριθμό 100 γιατί 100 χρόνια , μείον 1 δηλαδή 99, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία», είπε ακόμα η κ. Σπυράκη, ερωτώμενη για το συνέδριο της ΝΔ που θα λάβει χώρα σε περίπου δύο εβδομάδες.

Επιπρόσθετα, η κ. Σπυράκη σχολίασε και την είδηση για την περικοπή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών σε 93.000 δημοσίους υπαλλήλους. «Το πρόβλημα της διαχείρισης του προυπολογισμου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και έχει αδυναμία να κάνει ελαφρύνσεις και διορθώσεις. Θα μπορούσε να υιοθετήσει την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για 120 δόσεις για ποσά μέχρι 3000 που χρωστάνε οι περισσότεροι οφειλέτες, με δόση 20 ευρώ το μήνα. Θα ήταν ελάφρυνση για χιλιάδες συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση πετυχαίνει το περιβόητο υπερπλεόνασμα με περικοπές και φοροεπιδρομές», τόνισε συγκεκριμένα.