Επιστρέφοντας από τα Καλάβρυτα χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός συζήτησε για μία ακόμη φορά με τους συνεργάτες του το θέμα της υποψηφιότητας για τον δήμο της Αθήνας. Όμως και πάλι προτίμησε, παρά το γεγονός ότι έχει στο μυαλό του δύο-τρία πρόσωπα, να μην πάρει αποφάσεις.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι το τελευταίο διάστημα, και όσο «κλείνουν» κάποιες υποψηφιότητες για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, συγκεκριμένα κέντρα διοχετεύουν ονόματα τα οποία υποτίθεται ότι διεκδικούν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το δήμο της Αθήνας θέλοντας έτσι να καταδείξουν ότι υπάρχει δυστοκία από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος και δεν μπορεί να καταλήξει σε μία οριστική απόφαση. Στην προσπάθειά τους αυτή και προκειμένου να παρουσιάσουν ότι υφίσταται πολιτικό πρόβλημα στο κόμμα έχουν κατά διαστήματα αναφερθεί σε διάφορα πρόσωπα τα οποία ποτέ δεν είχαν συζητηθεί ούτε από την Κουμουνδούρου αλλά ούτε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δήθεν υποψηφιότητες που αν και δημιούργησαν πολλές συζητήσεις κατέπεσαν γρήγορα εφόσον δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια. Είναι άξιο απορίας αυτή η εμμονή κάποιων για την υποψηφιότητα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα μάλιστα που κύκλοι της Πειραιώς μέσα σε ελάχιστα 24ωρα αναγκάστηκαν να «πάρουν» πίσω την αυτόκλητη υποψηφιότητα Κορκίδη για τον Πειραιά.

«Ο πρωθυπουργός σκέφτεται και σκέφτεται πολύ για τον δήμο» λένε συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα δίνοντας την αίσθηση πως συνεκτιμά το σύνολο των χαρακτηριστικών των προσώπων που έχει επιλέξει αλλά και τις δυνατότητες που έχουν με την κάθοδό τους να δώσουν μία αξιοσημείωτη δυναμική στην υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ιδιαίτερο βάρος στο πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον κεντρικό δήμο της χώρας δεδομένου ότι και ο ίδιος ξεκίνησε στην κεντρική πολιτική σκηνή το 2006 ως υποψήφιος του ΣΥΝ τότε για την Αθήνα. Με την Κουμουνδούρου εκείνη την περίοδο να εκπροσωπεί ένα μικρό κοινοβουλευτικό κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με την παρουσία του να εξασφαλίσει διψήφιο ποσοστό για τον Συνασπισμό. Επομένως, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθιερωθεί ως κόμμα εξουσίας ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι και τα πρόσωπα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την υποψηφιότητά τους δίνουν τον τόνο σε μία αυτοδιοικητική μάχη.

Στον αντίποδα, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται πως έχει καταλήξει στην προτίμησή του ως προς το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας. Και αυτό το πρόσωπο είναι ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος για τον οποίο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο καλά λόγια να πει. Ο Ν. Ηλιόπουλος είναι γέννημα θρέμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει συμπάθειες στην κομματική βάση αλλά και την στήριξη πολλών προβεβλημένων στελεχών που θεωρούν ότι ο δημόσιος λόγος του είναι πειστικός και ικανός να επηρεάσει θετικά τους δημότες της Αθήνας.

Η πρόταση για τον Νάσο Ηλιόπουλο δεν έχει απορριφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα αντιθέτως και ο ίδιος πιστεύει ότι ο υφυπουργός Εργασίας μπορεί να ανταποκριθεί σε μία μεγάλη αυτοδιοικητική μάχη. Όμως ο πρωθυπουργός φέρεται να εξακολουθεί να αναζητεί ένα πρόσωπο -ίσως γυναίκα- που θα μπορούσε να συσπειρώσει γύρω του και ψηφοφόρους που δεν ανήκουν αποκλειστικά στην δεξαμενή του κυβερνώντος κόμματος και θα μπορούσε να έχει απήχηση και στην κεντροαριστερά.