Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και παραγωγό ενέργειας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας πως υπάρχουν πλεόν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Σύμφωνα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει και παράλληλα θα μεγαλώσουν και οι δικές μας υποχρεώσεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αρχηγείο Στόλου και στην ΑΣΔΕΝ, εξήρε το Πολεμικό Ναυτικό, υπογραμμίζοντας πως «διαχρονικά έχει συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, σήμερα παρουσιάζεται αξιόμαχο, ετοιμοπόλεμο και δηλώνει δυναμικά το "παρών", διασφαλίζοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα στις ελληνικές θάλασσες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η χώρα μας έχει κατορθώσει με την πολιτική της στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου να χτίσει άξονες σταθερότητας, σε συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενισχύοντας παράλληλα και την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια και διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των φρεγατών «ΣΑΛΑΜΙΣ» και «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», εξέφρασε τα εύσημα της πολιτείας, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για την «άριστη εκτέλεση της αποστολής» στην Κύπρο και για την προστασία της ΑΟΖ.

«Έχω εξουσιοδοτηθεί και από τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου να σας μεταφέρω εκ μέρους του θερμά ευχαριστήρια, συγχαρητήρια και τον θαυμασμό που νιώθει για εσάς ο Κυπριακός Ελληνισμός μαζί με τον ελληνικό λαό», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Στείλατε ισχυρό μήνυμα αποτροπής, σε όσους τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και την ιστορία μας. Το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι παρών, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε υπερήφανοι, όλοι μας και εγώ προσωπικά, ως πολιτικός προϊστάμενος, για εσάς, γιατί με την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων σας, διαδραματίζετε πρωταρχικό ρόλο στην εγγύηση της άμυνας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.