Μήνυμα εναντίον της ακραίας πόλωσης, αλλά και του τοξικού πολιτικού κλίματος έσπευσε να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ μετά την έκρηξη ισχυρής βόμβας τα ξημερώματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Μητσοτάκη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται». «Η αστυνομία και η πολιτεία να βρουν τους δράστες επιτέλους», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης, βλέπουμε ότι έχει παρενέργειες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτώμενος για τη στοχοποίηση που έχει υποστεί ο τηλεοπτικός σταθμός από την κυβέρνηση. Συνέστησε να πέσουν οι τόνοι, «να μην ρίξουμε άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους». 

«Η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης μέχρι ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε ότι «όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ καλής και κακής βίας, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε». Έκρουσε, δε, τον κώδωνα του κινδύνου για το ότι «εκθρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών». «Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάζνικοφ, μια βαριοπούλα από μια βόμβα, δεν είναι μεγάλη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ζήτησε εκ νέου να σταματήσει η πόλωση, αλλά και η ακραία στοχοποίηση που κάνει κακό στη δημοκρατία μας, ενώ, ερωτώμενος για την ανάγκη να τελειώσουν τα κομματικά εμπάργκο σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τόνισε ότι όλα πρέπει «να τα ξαναδούμε με καθαρό μυαλό», υπογράμμισε όμως ότι «τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση». «Το κλίμα της ακραίας πόλωσης, της στοχοποίησης δεν το καλλιεργήσαμε εμείς», είπε και προσέθεσε ότι «είναι στιγμές περίσκεψης», συνεπώς επιβάλλεται ένα βήμα πίσω, ώστε «να δούμε πώς θα τελειώνουμε με αυτά τα θέματα».