«Θέλω, ως δημοσιογράφος, να εξάρω τη σημερινή αντίδραση των συναδέλφων της Καθημερινής με την εμβληματική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και το μήνυμά τους «Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας» και να ζητήσω,τόσο από τη δική μου παράταξη όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, να άρουν το εμπάργκο προς τον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης, καταδικάζοντας, ταυτόχρονα, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης κάλεσε τους συναδέλφους του βουλευτές «να ακολουθήσουν την προτροπή του Παντελή Μπουκάλα στο σημερινό εξαιρετικό χρονογράφημά του».

«Γράφει ο συνάδελφος Παντελής Μπουκάλας απαντώντας στους κατά φαντασίαν Νετσάγιεφ: «αυτό που θα έπρεπε να κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι να άρουν το εμπάργκο προς τον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ. Σήμερα κιόλας, για να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται όσα κηρύσσουν περί της ελευθερίας του Τύπου». Αυτό λέει ο Παντελής Μπουκάλας και είναι βεβαίως στη δική μας αρμοδιότητα των πολιτικών κομμάτων που έχουν επιβάλει τα εμπάργκο να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν», καταλήγει ο κ. Νίκος Φίλης.