Την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν μου έχει καταλογίσει ποτέ κανείς μεροληψία» και «θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση για την επιλογή του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανταγωνισμού διότι θεωρώ ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο η αναζήτηση της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχει πρωταρχικό και ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία», τόνισε η κα Θάνου κατά την ομιλία της στη Βουλή.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και θα πρέπει ο πρόεδρος και τα μέλη της να έχουν ανεξαρτησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Επί 42 χρόνια, που υπηρέτησα το δικαστικό σώμα και από θέσεις ευθύνης, και ως αντιπρόεδρος και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μου κατελόγισε ποτέ κανείς μεροληψία, είτε υπέρ είτε κατά κάποιου διαδίκου. Λόγω των θέσεων που είχα, ήμουν, καλώς ή κακώς, στο μικροσκόπιο κυρίως από ορισμένα πρόσωπα. Ουδέποτε ελέχθη κάτι τέτοιο εις βάρος μου. Να είστε, λοιπόν, απολύτως σίγουροι, και σας διαβεβαιώ, ότι με την ίδια αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα πορευτώ και σε όλη τη θητεία μου, αν με τιμήσετε με την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής», ανέφερε, χαρακτηριστικά, η Βασιλική Θάνου.