Τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους δέχθηκε σήμερα ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγες ώρες μετά την πρότασή του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται, αναφέρει το ΠΡΑΤΤΩ.

«Οι γνωστοί άγνωστοι, το παρακράτος της πολιτικής ζωής, απείλησαν σήμερα τηλεφωνικώς τον Ν. Κοτζιά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρότασή του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Το ΠΡΑΤΤΩ επαναλαμβάνει το αυτονόητο: κέντρο όλων των αποφάσεων και της πολιτικής ζωής του τόπου είναι το Κοινοβούλιο. Συνεπώς, άμεση υποχρέωση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη δυνατότητα ειδικού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, όπως στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε».

«Θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους η Ν.Δ. και ο Π. Καμμένος, που στοχοποιώντας συνεχώς τον Ν. Κοτζιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η τακτική τους υποσκάπτει τη Δημοκρατία και σκάβει τον λάκκο που θα βρεθούν και οι ίδιοι».

«Ο Πρόεδρος της Κίνησης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, ούτε θα υποκύψει στις παράλληλες δομές προς τη δημοκρατία που εκφεύγουν του ελέγχου της», η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ καλεί τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν άμεσα τις συστηματικές απειλές κατά του Ν. Κοτζιά και να συλλάβουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των συνεχιζόμενων απειλών», καταλήγει το ΠΡΑΤΤΩ.