«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «οι υψηλοί τόνοι στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας δυσκολεύουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών».

Αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία σημειώνει ότι «οι επαφές και ο διάλογος με την ηγεσία της γειτονικής χώρας όταν είναι καλά προετοιμασμένες είναι θετικές» και προσθέτει, «ελπίζω ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα».

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό, σημειώνει ότι η ΝΔ θέλει λύση, αλλά αυτή που θα προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα εξασφαλίζει σταθερότητα στα Βαλκάνια. «Ακόμη και η τροπολογία που κατέθεσε η αλβανική μειονότητα των Σκοπίων αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα ενισχύει τον αλυτρωτισμό στην περιοχή και άρα ενισχύει την αστάθεια» τονίζει.

Σε ερώτηση για το εάν μπαίνουμε σε περίοδο σκληρής πόλωσης, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολώσει με την ελπίδα να συσπειρώσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων του. «Αυτό όμως έχει τεράστιο κόστος. Έχει κόστος για το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του, αλλά κυρίως έχει κόστος για τη δημοκρατία μας» δηλώνει.

Τέλος, αναφερόμενη στις προσχωρήσεις Τατσόπουλου και Θεοχάρη εκτιμά ότι «πρόσωπα που έχουν πολιτικό λόγο, έχουν κοινές απόψεις με τη ΝΔ στα σημαντικά ζητήματα και είναι αποφασισμένα να δουλέψουν για να γυρίσει σελίδα η χώρα μας και να μπούμε σε ένα κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας, προσθέτουν και δεν αφαιρούν» και συμπληρώνει ότι «η ΝΔ είχε μεγάλες εκλογικές νίκες μόνο όταν προσέλκυε προσωπικότητες από το κέντρο και την κεντροαριστερά».