Από… «ηχηρές» απουσίες αναμένεται να χαρακτηριστεί η σημερινή, κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την ώρα που ο κίνδυνος διάλυσης του κόμματος είναι πιο ορατός από ποτέ.

Απόντες από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ στη Βουλή, που παρεμπιπτόντως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι υπουργοί των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Εξάλλου, όπως έχει ήδη γράψει ο Reader.gr, ανεξαρτήτως των αποφάσεων του προέδρου τους, οι ΑΝΕΛ εμφανίζουν σημάδια διάλυσης.

Ειδικότερα, στους Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος αποτελεί ξένο σώμα, και Τέρενς Κουίκ, έρχεται να προστεθεί η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία με δήλωσή της ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραμείνει στην κυβέρνηση (σ.σ.: δεν είναι βουλευτής), ενώ δεν θα δώσει το παρών στη σημερινή συνεδρίαση των οργάνων των ΑΝΕΛ. 

Από τη συνεδρίαση αναμένεται να απουσιάσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Πάτρα. Τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως θ' ακολουθήσει και η Έλενα Κουντουρά, που θα απουσιάσει από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. λόγω ταξιδιού της στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος ν' αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενοι οι ΑΝΕΛ να πάψουν ν' αποτελούν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα.

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη των ΑΝΕΛ, που είτε θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε θα στηρίξουν την κυβέρνηση παρά τις εντολές Καμμένου είτε και τα δύο, φαίνεται πως είναι αυτό που εξόργισε περισσότερο όλων των υπουργό Άμυνας.

Παρά τις «ηχηρές», ωστόσο, απουσίες, ο Πάνος Καμμένος προγραμματίζει, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ, να παρουσιάσει το νέο… σήμα του κόμματος!