«Είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση», τόνισε σήμερα το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης. «Εμείς φεύγουμε, εάν θα φύγουμε στις 10 η ώρα σήμερα, ή αν θα φύγουμε τη Δευτέρα που έχουμε την ψηφοφορία για τα εξοπλιστικά, δεν είναι μείζονος σημασίας», ανέφερε ο κ. Κατσίκης.

«Με δεδομένο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση. Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης συγκλίνουν στο διαζύγιο» ανέφερε ο κ. Κατσίκης από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, « το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός καταφύγει στη Βουλή. Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, που αυτός είναι ο σκοπός μας», τόνισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά στη Βουλή.

«Είμαστε πολιτική δύναμη εδραιωμένη πλην Παπαχρηστόπουλου», σημείωσε ο κ. Κατσίκης, ενώ σχετικά με την αναμενόμενη στάση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ο κ. Κατσίκης ανέφερε: «ακούσατε την κυρία Κουντουρά να πει τίποτα αντίθετο με το κόμμα».