Δριμεία κριτική εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ασκεί ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης της Ρωμιοσύνης, Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας ηγέτιδας στην Αθήνα.

«Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβλεψε με γερμανική πυγμή και συνέπεια την καταστροφή της χώρας μας από την αρχή των Μνημονίων και ιδιαίτερα μετά το 2015 έχοντας γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλ. Τσίπρα», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης προσωπική του ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη, η γερμανίδα καγκελάριος «μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαϊδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση και με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες που σήμερα όλοι πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη και την αξία τους που ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια».

«Η άσπονδη φίλη των Ελλήνων περιμένει την τελική μας ραγιαδοποίηση, ώστε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή αντίδραση από μέρους μας την ώρα της υφαρπαγής τους επ’ ωφελεία του γερμανικού λαού που φαίνεται δεν χόρτασε ακόμα μετά το φαγοπότι της εποχής της γερμανικής κατοχής», κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα.