Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με κάθε λαμπρότητα που ταιριάζει στην περίσταση και στο πάντα υψηλό φρόνημα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας.

Ειδικότερα, δύο μιράζ 2000 έσκισαν τον Αττικό ουρανό προκειμένου να τιμήσουν τον απερχόμενο και τον νέο υπουργό Άμυνας, ενώ τιμητικό άγημα απέδιδε τιμές.

«Ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο τέως υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Κάνοντας απολογισμό της υπουργικής του θητείας, ο κ. Καμμένος τόνισε: «με συνέπεια τη πολιτική των ανοικτών θυρών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαφυλάξαμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας, ειρήνης και σταθερότητας. Αναδείξαμε τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα αναδείχθηκε σε προνομιακό συνομιλητή».

Όπως τόνισε, στη διάρκεια της θητείας του «ενισχύθηκαν οι στρατιωτικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ με τη σύναψη συμφωνιών και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, ενώ προωθήθηκαν στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα ότι η αναβάθμιση των f-16 και η προμήθεια ελικοπτέρων».

«Επιδιώξαμε την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την κρατήσαμε μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις. Όλες οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν απαλλαγμένες από πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα την αξιοκρατία», πρόσθεσε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας.

«Παραδίδω την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από τέσσερα συναπτά έτη, έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε αλλά και της ευθύνης που ανέλαβα έναντι των ενόπλων μας δυνάμεων. Σε μία περίοδο με δημοσιονομικούς περιορισμούς και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μου εμπιστεύτηκε αυτό το υπουργείο, οι αναπληρωτές υπουργοί και το σύνολο των συνεργατών του υπουργείου», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Στέλνω ένα μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας οτι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία. Όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησα», ανέφερε οι νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, παίρνοντας το λόγο από τον Πάνο Καμμένο.

Χαρακτηριστική στιγμή της τελετής παράδοσης-παραλαβής ήταν όταν ο κ. Καμμένος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε πως είχε ταμένο τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ του έδωσε φωτογραφία του Πανορμίτη και έναν φάκελο.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Άμυνας, συγκινημένος κι αυτός με τη σειρά του ανέφερε: «Όταν είχα ένα πρόβλημα υγείας ο υπουργός μου είπε: «όταν θα γίνεις καλά θα πάμε στον Ταξιάρχη που σε έχω τάξει».

Δείτε τις φωτογραφίες: