«Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά τελικά δεν είχαμε δει τίποτα. Δεν υπάρχουν όρια στη γελοιοποίηση. Έπρεπε την Κυριακή να προκηρυχθούν εκλογές, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται την απόφαση του ελληνικού λαού», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της ψήφου εμπιστοσύνης.

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την αναφορά του περί κυβέρνησης «κουρελού» στην περίοδο Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν εθνικής σωτηρίας και όχι θέατρο», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το νέο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι ντροπή να κρύβεται ο κ. Τσίπρας πίσω από το ήθος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, ενός συνεταιρισμού που έκανε τεράστια ζημιά στη χώρα. «Ο κ. Καμμένος αφήνει τους μισούς του βουλευτές στην κυβέρνηση κατά κυριότητα και τους άλλους μισούς κατ' επικαρπία», είπε, χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά.

«Για πια κυβέρνηση ζητάτε ψήφο; Είδα τους ίδιους υπουργούς στα έδρανα, τους ίδιους υπουργούς σε μια κυβέρνηση που έχασε τη δεδηλωμένη», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, αναφέροντας πως «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από τα παζάρια της ντροπής. Δεν σας εμπιστεύομαστε κ. Τσίπρα, ούτε για τα εθνικά θέματα ούτε για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Δεν σας εμπιστευόμαστε γιατί με τις ενέργειες σας δημιουργείτε τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα στη χώρα και με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη έχουμε ζήτημα θεσμικής εκτροπής. Το μόνο που καταφέρατε είναι η «κωλοτούμπα» κ. Τσίπρα», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Μια κυβέρνηση γαντζωμένη στις καρέκλες και μια αντιπολίτευση που λαχταρά να την αντικαταστήσει. Δεν είναι λύση, η λύση είναι η μια ριζική αλλαγή», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.