Ως μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο χαρακτήρισε το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή διαδικασία ως αποτέλεσμα παζαριών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, το ζήτημα είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του και στις εκλογές».

Όπως τόνισε ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο κ. Τσίπρας «μαζί με τον κ. Καμμένο μετέτρεψε τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο», ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως «η Συμφωνία που υπογράψατε με τον κ. Ζάεφ, ήταν στο πλαίσιο των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών που υπηρετήσατε με μεγάλη συνέπεια μαζί με τον κ. Καμμένο».

Από τη σφοδρή κριτική του κ. Κουτσούμπα δεν ξέφυγε ούτε και η Νέα Δημοκρατία, που δεν παρουσιάζει «καμία διαφορά στα σχέδια της με την κυβέρνηση».

«Κανένας καυγάς δεν γίνεται για όλα αυτά ανάμεσα στον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η Ν.Δ. Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, και κάνει όσα δεν πρόλαβει να κάνει η ίδια η Ν.Δ.», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Θεωρείτε κ. Τσίπρα επίτευγμα μια επαίσχυντη συμφωνία, αμερικανικού σχεδιασμού για να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ. Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας. Καταπέλτης η συμφωνία για όλους τους λαούς των Βαλκανίων», κατέληξε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.