Τον αιφνιδιασμό του από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έπειτα και από την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος να μην υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να διευκολυνθούν οι βουλευτές που θα ψηφίσουν «όχι», και το Ποτάμι να συνεχίσει να υφίσταται ως κοινοβουλευτική ομάδα, διατηρώντας τη δύναμη των πέντε βουλευτών.

«Εμένα προσωπικά με αιφνιδίασε αυτή η κίνηση του Γιώργου και θα βγάλει και κάποια ανακοίνωση το Ποτάμι, αλλά θέλω να το συζητήσω και μαζί του, να δω τι κίνητρα υπάρχουν από πίσω, αν είναι κάτι οριστικό, αν θα παραδώσει την έδρα. Γιατί ξέρετε, φεύγοντας ο Αμυράς παύει και το Ποτάμι να είναι κοινοβουλευτική ομάδα, πέφτουμε κάτω από τον αριθμό των πέντε», υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχετικά με το πώς θα πορευτεί το Ποτάμι, και στο ενδεχόμενο ένταξης σε αυτό του κ. Θεοχαρόπουλου,  ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι «είναι πρώιμο να πούμε οτιδήποτε, αν έρθει ο κ. Θεοχαρόπουλος ξαναγίνεται το Ποτάμι Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από εκεί και πέρα και ο κ. Ψαριανός ήταν της ίδιας αντίληψης με τον κ. Αμυρά και θα πρέπει να έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι και αυτός δεν θα φύγει μετά».

Τόνισε, επίσης, ότι ο προσανατολισμός του Ποταμιού σε σχέση με την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών «έχει τεθεί» και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα φτάσουμε μέχρι και την Ολομέλεια γιατί πρέπει να περάσει και από τις επιτροπές, δημιουργούνται και εκεί πέρα κάποιες ανακατατάξεις αν το Ποτάμι δεν είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα».