«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος λειτουργώ συλλογικά», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διαψεύδοντας πως πρόκειται να συνεργαστεί άμεσα με το Ποτάμι, προκειμένου το κόμμα να μην χάσει την ιδιότητα της Κοινοβουλευτικης Ομάδας εξαιτίας της ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Αμυρά.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», διέψευσε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η διαγραφή του είναι διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ.

Το θέμα είχε προκύψει με δηλώσεις του Γρήγορη Ψαριανού νωρίτερα στον Σκάι, όπου είχε υποστήριξε ότι γίνονται σχετικές επαφές Θεοδωράκη - Θεοχαρόπουλου για να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

«Είναι κρίμα, σε ένα πολυκομματικό φορέα η επικεφαλής να διαγράψει το ένα από τα κόμματα. Είμαστε συνασπισμός κομμάτων. Ξεπερνά τα όρια μια δημοκρατικής λειτουργίας», υποστήριξε ο κ Θεοχαρόπουλος. 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, αν δεν ψήφιζε τη συμφωνία ενώ απέρριψε τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.