«Η κυβέρνηση προσπαθεί με πρόθυμους και αποστάτες να βρει τους 151 που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι θα βρεθούμε σε λίγα εικοσιτετράωρα μπροστά στις ιστορικές μας ευθύνες», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι «πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, να πάμε σε εκλογές και να κριθούν όλα από τον ελληνικό λαό».

Ειδικότερα, ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM Πάτρας 93,4, και αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, σημείωσε: «Αντί να συλλάβουν τους αριθμητικά λίγους αλήτες, ταραξίες, έριχναν χημικά στους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν στο ειρηνικό συλλαλητήριο. Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΛΑΣ δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε στόχο να διαλύσει το μεγάλο συλλαλητήριο; Η κυβέρνηση από τα επεισόδια των ολίγων ακροδεξιών φαίνεται ότι εξυπηρετήθηκε για να μειώσει τον όγκο του συλλαλητηρίου και τελικά να το διαλύσει».

«Μπροστά στη λαοθάλασσα στου συλλαλητηρίου είναι ευκαιρία να δηλώσουν οι υπερασπιστές της συμφωνίας ότι έχουν κάνει λάθος και να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών», συνέχισε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Η ΝΔ πρέπει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει εάν δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Η γλώσσα και η εθνότητα υπάρχουν επειδή υπάρχει το όνομα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.