Στοχοπροσηλωμένη στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται η κυβέρνηση περιμένοντας από την Νέα Δημοκρατία  να αποφασίσει εάν τελικώς θα προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε, ότι κι αν ακόμη η αξιωματική αντιπολίτευση καταλήξει σήμερα στην απόφαση να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, κάτι που φημολογείται εδώ και δύο εβδομάδες, η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί τουλάχιστον από 151 βουλευτές, ενώ η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη προσπερνώντας τον κάβο μίας ακόμη κρίσιμης ψηφοφορίας.

Ικανοποιημένη για το γεγονός ότι η Συμφωνία «πέρασε» χθες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση αναμένει να δει τις αντιδράσεις της Πειραιώς εκτιμώντας μάλιστα ότι αποτελούν «δώρο» και για την κυβερνητική συνοχή και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Αν πάμε σε πρόταση μομφής η κύρωση των Πρεσπών θα έρθει δύο ημέρες αργότερα» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές που πιστεύουν ότι εφόσον το Μαξίμου θα καταφέρει να βγει όρθιο από τρεις καθοριστικές ψηφοφορίες τότε θα έχει το πλεονέκτημα των κινήσεων και πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα. Αναφέρονται ασφαλώς στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, στην εκτιμώμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην απόρριψη πιθανής πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, εξέλιξης που ασφαλώς θα μετρήσει ως μία ακόμη κυβερνητική νίκη.

Παρ’ όλα αυτά και ανεξάρτητα από τις επιλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ενημερωτική καμπάνια για την Συμφωνία των Πρεσπών πιστεύοντας ότι όλοι οι ΄Ελληνες θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν γνώση του ακριβούς περιεχομένου της. Μετά την δημοσιοποίηση στον Τύπο του κειμένου της Συμφωνίας, τα τηλεοπτικά σποτ, τις ερωταπαντήσεις που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών υπάρχουν σκέψεις ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να εμπλακεί στην επιχείρηση προβολής της Συμφωνίας, ωστόσο τίποτε δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά.

Το Μαξίμου παρακολουθεί την διακύμανση των μποφόρ από την πλευρά των ΑΝΕΛ και δεν σχολιάζει τις φραστικές «εκρήξεις» του πρώην εταίρου του χωρίς να αντιδρά επί της ουσίας. Η κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν χθες όταν ο κ. Καμμένος είπε ότι θα ψηφίσει και πρόταση μομφής μαζί με την ΝΔ (είχε δεσμευθεί στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο ότι δεν θα συμπράξει με τον κ. Μητσοτάκη). Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς περιορίστηκε απλώς να σχολιάσει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντιδρά σπασμωδικά.