«Οι αναφορές περί «μακεδονικού λαού» παραπέμπουν άμεσα σε «μακεδονικό έθνος», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα.

«Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος παρέθεσε στην επιχειρηματολογία του αποφάσεις υπέρ της εθνικιστικής – αλυτρωτικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο»! Γεγονός που, φυσικά, καταρρίπτει την δήθεν ακύρωση του αλυτρωτισμου μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπων», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για παραβίαση του αρχικού κειμένου της συμφωνίας, αφού, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων θα τεθούν σε ισχύ μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, κάτι που σύμφωνα με τον αργηγό των ΑΝΕΛ παραβιάζει το ίδιο το κείμενο της Συμφωνίας, καθιστώντας την άκυρη.

«Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική», τόνισε ο κ. Καμμένος και ζήτησε την κλήση των συνταγματολόγων της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας πως «η συζήτηση που γίνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής είναι παράνομη», καταθέτοντας ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η ένσταση θα συζητηθεί μαζί με εκείνη που κατατέθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρη.