«Η Βόρεια Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή. Με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», επεσήμανε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, για την έλευση της νέας χρονιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου, «η Ελλάδα επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον περιφερειακό της ρόλο».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας και στις μεγαλύτερες ιταλικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι υπό εξέλιξη επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα συμμετοχής ιταλικών εταιρειών σε επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης και η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας αλλά και υπεραξία. Επενδύσεις που έγιναν προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι εις βάρος του», επισήμανε η υφυπουργός και συνέχισε: «Οι ελληνο-ιταλικές εμπορικές σχέσεις είναι στενές και μακρόχρονες. Η Ιταλία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών».

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή» συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου και προσέθεσε: Σχεδιάζουμε το μέλλον, υπερβαίνοντας αγκυλώσεις και εμπόδια του παρελθόντος. Η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι το στοίχημα της νέας εποχής. Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε».