Μπορεί να μην το παραδέχονται δημοσίως, όμως στις ιδιωτικές τους συζητήσεις τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ προβληματίζονται για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την προσπάθεια διεμβολισμού του χώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του χώρου μιλώντας στο Reader, “το στοίχημα για τον Μητσοτάκη είναι να χτυπήσει τον Τσίπρα και το στοίχημα του Τσίπρα είναι να εξαφανίσει εμάς”.

Ο ανασχηματισμός της Παρασκευής και υπουργοποίηση των κκ. Μωραΐτη και Τόλκα ξένισε πολλούς στην Χαριλάου Τρικούπη και βέβαια έγινε δεκτή με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια. “Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ εθνικής”. Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη και βέβαια ακολούθησε ένα ντεμαράζ επικοινωνιακής αντεπίθεσης, τόσο από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά όσο και από τα υπόλοιπα κομματκά στελέχη. Μάλιστα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως το μόνο που σκέφτεται είναι η προσωπική του επιβίωση, ούτε καν το κόμμα του. “Έφτασε να κάνει ντελίβερι υπουργείων στους πρόθυμου   ς τους οποίους μαζεύει από την άκρα δεξιά, από την δεξιά και την κεντροαριστερά. Όπου βλέπει άνθρωπο που είναι πρόθυμος να ανταλλάξει την στήριξη με μία καρέκλα, έρχεται και του δίνει και από ένα υπουργείο”.

Η γραμμή άμυνας του ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα θα πατάει επάνω σε δύο επιχειρήματα. Το πρώτο, ότι δεν είναι δυνατόν να φτιάξεις αντιδεξιό μέτωπο με την κυρία Κουντουρά, τον κύριο Κουίκ αλλά και τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Είναι φανερό ότι το γεγονός πως ο ΣυΡιζΑ εξακολουθεί να συγκυβερνά με στελέχη της Καραμανλικής Δεξιάς, ή πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, αποτελεί ένα όπλο στα χέρια των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη για να αποδείξουν ότι αυτό που ο ΣυΡιζΑ εννοεί ως διεύρυνση στην σοσιαλδημοκρατία, δεν μπορεί να επιτευχθεί. Το δεύτερο, ότι τα στελέχη τα οποία κατάφερε να τσιμπήσει και να αξιοποιήσει η ομάδα του Μαξίμου, ήταν δευτεροκλασάτα χωρίς ερείσματα στην κοινωνία.

Παρόλα αυτά στο ΚΙΝΑΛ περιμένουν να δουν σε ποια πρόσωπα θα αποτανθεί ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει ευρωεκλογών. Εκτιμούν ότι δεν θα βρει στελέχη από το μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να αξιοποιήσει και ενδεχομένως θα στραφεί σε ανθρώπους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά.