Για την Κουμουνδούρου η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του σχήματος που συγκροτήθηκε για την ενίσχυση του Προοδευτικού Πόλου αποτελεί στοίχημα κι εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τον πήχη ψηλά σε μία προσπάθεια να γεμίσει το Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου χωρητικότητας τουλάχιστον 5.000 ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του θα επιδιώξουν να απαντήσουν πολιτικά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως οι συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος είναι μικρές γιατί οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα όσα αφορούν την εκδήλωση αυτή θα δοθεί την Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα συνέντευξη Τύπου με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων όλων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα για την Προοδευτική Συμμαχία. Στην εκδήλωση του Σαββάτου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος άλλωστε θα βγει μπροστά επικοινωνιακά για την μάχη των ευρωεκλογών αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των συνιστωσών της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στο Γαλάτσι θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπολοίπων υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα αναδειχθεί και εκλογική επιτροπή αποτελούμενη από 130 μέλη.

Την ώρα που η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εγρήγορση για το πρώτο κρας τεστ των ευρωεκλογών, το Μέγαρο Μαξίμου βάζει τις τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Βόρεια Μακεδονία, την πρώτη επίσημη μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ταξίδι αποκτά ιστορικό χαρακτήρα γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός που θα έχει συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ θα συνοδεύεται από πολυπληθή κυβερνητική αντιπροσωπεία. Επίσης, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην γειτονική χώρα θα πλαισιώσει επιχειρηματική αποστολή αποτελούμενη από τουλάχιστον 80 εκπροσώπων μεγάλων ελληνικών ομίλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Σκόπια μεταβαίνουν αποδεχόμενοι την σχετική πρόταση του Enterprise Greece διευθυντικά στελέχη κορυφαίων ομίλων, όπως Κοπελούζου, Μυτιληναίου, Περιστέρη, Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη, Στασινόπουλου και Κόκκαλη και εταιρίες όπως οι ΣΙΔΕΝΟΡ, Promitheus GAS, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, INtracom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Apivita. Επίσης, θα πάρουν μέρος τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις από τον βορειοελλαδικό χώρο όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ΜΕΒΓΑΛ, ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ, Οργανισμός Λιμένος  Θεσσαλονίκης ΑΕ, Gaia Επιχειρείν, Κτήμα Άλφα, Οινοποιία Μαλαματίνας και Υιός, VARDAX. Oι επιχειρηματίες θα πάρουν μέρος σε επιχειρηματικό φόρουμ στην πόλη των Σκοπίων ενώ αναμένεται να υπογραφούν και σημαντικές συμφωνίες. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που υποδηλώνει το έντονο διπλωματικό, πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον των δύο χωρών για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.