«Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας. Οι πολιτικάντηδες που εν όψει των Ευρωεκλογών ρίχνουν τις ευθύνες στην Αστυνομία μιλούν για κάτι που δεν γίνεται χωρίς την παρέμβαση του στρατού & τη μεταφορά του Ε.Μ.Π.», έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναφορικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από το σχολιασμό του πρώην υπουργού δεν γλύτωσαν ούτε οι παρουσιαστές του Σκάι. «Παρακολουθώ συχνά τους ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΥΣ στο Σκάι, εκπομπή που παρουσιάζουν οι κ.κ. Κούτρας και Ντσούνος. Κάποιος από τους προγόνους του κ. Κούτρα θα είχε μεγάλο κεφάλι. «Κούτρα» όπως λέμε σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Ντσούνος δεν ξέρω τι θα πει. Δεν θα μου φανεί παράξενο να είναι σλαβικής ή αλβανικής προέλευσης. Και τα δύο ονόματα αποτελούν λαμπρή απόδειξη της προέλευσης του σημερινού πληθυσμού του χώρου κατ' ευθείαν από τους αρχαίους Έλληνες, όπως ισχυρίζονται οι παράφρονες εθνικιστές της δεξιάς.

Εξάλλου νωρίτερα, ο κ. Πάγκαλος είχε δώσει την ετυμολογία της συνοικίας της γαλλικής πρωτεύουσας: «Επιτρέψτε μου όμως ως γαλλομαθής να πω ότι Monmartre προέρχεται από το mont-martyres, που σημαίνει ότι κάποτε την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εμαρτύρησαν εκεί κάποιοι χριστιανοί των οποίων τα ονόματα δεν διασώζω.

Δείτε τις αναρτήσεις του Θόδωρου Πάγκαλου για τα Εξάρχεια: