Επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την παρουσία σε αυτής πρόσφατα της Μπέτυς Μπαζιάνα εξαπολύει η ΝΔ, μιας και, όπως λένε από την Πειραιώς, το Μαξίμου έσπευσε να μιλήσει για «πολιτική δίκη», όπως είναι και η γραμμή των Χρυσαυγιτών

«Η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση», αναφερόταν σε non paper του Μαξίμου την Παρασκευή.

Αυτή ακριβώς η αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ. «Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες. Χαρακτήρισαν “πολιτική” τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου», αναφέρουν από την οδό Πειραιώς. 

Σημειωτέον, η εν λόγω φράση αξιοποιήθηκε δεόντως και σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής επί του ζητήματος.  «Αλήθεια, στις δημοκρατίες υπάρχουν "πολιτικές δίκες"; Τότε για ποια ποινική δίωξη μιλάμε περί δήθεν εγκληματικής οργάνωσης; Η φράση που χρησιμοποίησε το Μαξίμου "πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας, μετά τη μεταπολίτευση, της Χρυσής Αυγής" αποδεικνύει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα πολιτική!"», ανέφερε στη δική της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή.