Με οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωση του χωροταξικού σχεδιασμού των εκλογικών περιπτέρων κομμάτων και αυτοδιοικητικών συνδυασμών ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου. 

Η Νέα Δημοκρατία μιλά για «πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα» εμφανώς ενοχλημένη από την μετακίνησή της από το Σύνταγμα όπου βρισκόταν σταθερά εδώ και χρόνια, στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ώρα που την θέση της στο Σύνταγμα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό, τι και να κάνουν ο κλαυθμός και οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: «Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο προχώρησαν σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα. 

Ενόψει των εκλογών αποφάσισαν ετσιθελικά στην πλατεία Συντάγματος να τοποθετηθούν τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη ΝΔ και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».

Στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος με αρκετή δόση ειρωνείας και μιλώντας για «γραφείο Τύπου γεμάτο τεστοστερόνη» και δηλώνοντας έτοιμος «να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν». 
Η ανακοίνωση του Παύλου Γερουλάνου, αναφέρει:

«Τσάι και συμπάθεια στο γεμάτο τεστοστερόνη Γραφείο Τύπου της ΝΔ που ανακάλυψε συνωμοσίες και πραξικοπήματα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα…εκλογικά περίπτερα (αν είναι δυνατόν).

Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο παζλ χωροταξίας εκλογικών περιπτέρων δεκάδων κομμάτων και συνδυασμών ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι κι αλλιώς η δική μας καμπάνια εστιάζεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και εκεί βρισκόμαστε και θα βρεθούμε καθημερινά. Με τα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμούμε εμείς οι Αθηναίοι: να νοιαστεί επιτέλους κάποιος για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης.

Αλήθεια όμως, αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο τύπου…

Κοιτάξτε το παιδιά.

Υ.Γ. Παιδιά, η σωστή ημερομηνία για καταδίκη πραξικοπήματος με Δελτίο Τύπου είναι η 21η Απριλίου».