Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ξεκινώντας από την αυριανή κοινή του παρουσία με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και είναι φιλέλληνας ο Μαδούρο;», είπε ενδεικτικά ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ακόμα ότι ο κ. Βέμπερ ήταν ο πρώτος πολιτικός που συντάχθηκε με το χρόνιο αίτημά μας να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει μείωση των φόρων. «Η κεντροδεξία παράταξη είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά με τον κ. Τσίπρα να πριμοδοτεί την ακροδεξιά με τις πολιτικές της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ακόμα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εθνικές εκλογές, γιατί θα τις χάσει. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μητσοτάκης, εν είδει αυτοκριτικής, παραδέχθηκε ότι δεν είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη και τόνισε ότι υποτίμησε « την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα». Ως προς τις ευρωεκλογές, ζήτησε καθαρή νίκη της ΝΔ, χωρίς να ποσοτικοποιήσει την ευκταία διαφορά και εξέπεμψε, εκ νέου, μήνυμα ενάντια στη χαλαρή ψήφο. «Το βράδυ των εκλογών, η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αδειάσει οριστικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χυδαία προπαγάνδα για το δώρο Χριστουγέννων

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ακόμα απαντήσεις για τα περί κατάργησης του δώρου Χριστουγέννων που του χρεώθηκαν από το Μαξίμου και μερίδα του Τύπου. «Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια χυδαία προπαγάνδα fake news», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ανέφερε είναι ότι είναι ξεκάθαρα απέναντι στην επιδοματική λογική και στο να έχουμε νέους, εξαρτημένους ανθρώπους από «χριστουγεννιάτικα δωράκια», ενώ τόνισε ότι αναφερόταν συγκεκριμένα στο κοινωνικό μέρισμα. «Δεν θα πω όχι σε κάποιον που έχει ανάγκη, αλλά, αντί για τα επιδόματα, προτιμώ ευκαιρίες για τους πολλούς», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Έκανε, δε, λόγο για «μονταζιέρα» και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον τόσο της Αυγής όσο και της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία, όπως είπε, απευθύνεται σε ένα κοινό «πιο δεξιό». Κατήγγειλε, δε, ότι ο βασικός της χρηματοδότης εξυπηρετείται με φωτογραφικές τροπολογίες από την κυβέρνηση, αναφερόμενος στην τροπολογία για τον ΟΠΑΠ. 

Πίσω από κάθε σκάνδαλο ο Παππάς

Αναφερόμενος στις καταγγελίες Μαρινάκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο εφοπλιστής έχει κάνει μια βαριά καταγγελία που δεν έχει απαντηθεί. Είπε ότι ο ίδιος θα είχε καταγγείλει τον κ. Μαρινάκη για συκοφαντική δυσφημηση, αν έλεγε κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και είπε ότι μαζί του έχει τυπικές σχέσεις. Θύμισε ότι ο εφοπλιστής είχε στηρίξει τη Ρένα Δούρου, αλλά και ονομαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, σχολιάζοντας ότι δεν γνωρίζει «τι στράβωσε στην πορεία». «Τότε ήταν δεν ήταν «ναρκέμπορας» ο κ. Μαρινάκης, όπως τον λέει ο κ. Τσίπρας;», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πίσω από κάθε σκάνδαλο σήμερα κρύβεται ο κ. Παππάς. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας; Ναι ή όχι;», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι έχει στόχευση να οδηγήσει την πολιτική συζήτηση σε απαξίωση και οι νέοι να πουν «δεν βαριέσαι», προσθέτοντας ότι αυτή είναι η ατζέντα της Χρυσής Αυγής. 

Ο Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων για τις παρεμβάσεις στη Δικαισύνη

Σχολιάζοντας τα της Novartis και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, είπε ότι ο πρωθυπουργός κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν μιλά για παρεμβάσεις. «Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα: εγώ δεν δουλεύω έτσι, η δικαιοσύνη θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της. Οι εποχές των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη τελειώνουν την επομένη των εκλογών», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, τόνισε ότι πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, ενορχηστρώθηκε μια πολιτική σκευωρία. «10 πολιτικοί σύρθηκαν στη Βουλή. Δεν είδα τον κ. Τσίπρα να ζητά συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο, τον εξευτέλισε. Αυτή είναι η πολιτική σκευωρία. Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση της δικαιοσύνης, για το κάδρο μιλάω», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Δεσμεύθηκε, δε, για αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, λέγοντας ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από το άρθρο 86, αναφερόμενος στους κ. Πολάκη και Καμμένο. 

Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας

Αναφερόμενος στα της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα επιτόκια δανεισμού της χώρας θα πρέπει να συγκρίνονται με αυτά της Πορτογαλίας και της Κύπρου, όχι με αυτά των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει δυσκολία να δανειστεί μεγάλα ποσά. 

Ξεκαθάρισε ότι οι επενδυτές προεξοφλούν την πολιτική αλλαγή που έρχεται, ενώ υπογράμμισε ότι και ο ίδιος στέλνει μήνυμα προς την επενδυτική κοινότητα. 

«Δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που ο κ. Τσίπρας αδικαιολόγητα της πήρε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «διέλυσε τη μεσαία τάξη». «Πόση αξιοπιστία έχει ο κ. Τσίπρας όταν ξέρει ότι φεύγει;», είπε, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι έκανε το 2015: διχάζει, πολώνει, ρίχνει λάσπη. Τότε, όμως, ερχόταν με την αυτοπεποίθηση του νικητή, τώρα με τον εκνευρισμό του ηττημένου». 

Ως προς την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, δε, υπογράμμισε ότι καλώς γίνεται πρόωρα, αλλά διερωτήθηκε γιατί δεν αποπληρώνονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, εφόσον υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα. «Μεγαλύτερη σημασία έχει πώς θα μειωθεί ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20%, ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αυτές είναι οι τολμηρές αλλαγές στη φορολογία που περιμένει ο Έλληνας πολίτης», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Καθόλου τιμητικό ένα Νόμπελ για μια κακή συμφωνία

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι απορρίπτει και καταδικάζει οιασδήποτε μορφής βία και διευκρίνησε ότι καταλαβαίνει την οργή, αλλά δεν δικαιολογεί φραστικό ή πολύ περισσότερο φυσικό bullying. 
«Γιατί δώσαμε γλώσσα ταυτότητα και εθνότητα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει ποτέ», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Επέμεινε, δε, στην ανάγκη μιας μεγάλης επικοινωνιακής καμπάνιας για τη στήριξη της Μακεδονίας. Ερωτώμενος, δε, για το Νόμπελ Ειρήνης, κάλυψε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τόνισε ότι δεν θα είναι καθόλου τιμητικό ένα Νόμπελ Ειρήνης για μια κακή συμφωνία. 

Καταστολή, αλλά όχι μόνο στα Εξάρχεια

«Το ζήτημα των Εξαρχείων δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά. Δεν υπάρχουν γκέτο και άβατα. Θα ξεκινήσει, όμως, και από το ζήτημα των πανεπιστημίων. Όταν το ορμητήριο είναι το ΕΜΠ, εφόσον καταργηθεί το άσυλο, η αστυνομία θα μπορεί να παρέμβει, χωρίς να απαιτείται καμία ιδιαίτερη άδεια», είπε ως προς το ζήτημα των Εξαρχείων ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε, δε, ότι κατάργηση του ασύλου, θα σημαίνει να συλλαμβάνεται και αυτός που πουλά ναρκωτικά μπροστά στην ΑΣΟΕΕ και βρίσκει καταφύγιο εντός του πανεπιστημιακού κτιρίου, όποτε βλέπει αστυνομικούς. «Το άσυλο των ιδεών προστατεύεται επαρκέστατα», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπογράμμισε, δε, ότι το αίσθημα ανασφάλειας θίγει περισσότερο τους λιγότερο προνομιούχους, σε γειτονιές στις δυτικές συνοικίες φερ ειπείν, που υποφέρουν επειδή εξαφανίστηκε η ΔΕΛΤΑ και αποδυναμώθηκε η ΔΙΑΣ. Ως προς τα Εξάρχεια, δε, τόνισε ότι, πέραν της καταστολής, η περιοχή πρέπει να αναζωογονηθεί, με ένα μεγάλο νέο έργο, την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου που θα επιφέρει μια σειρά αλλαγών. 
Εξάρχεια: πρέπει να ξαναδώσουμε οικονομική ζωή στην περιοχή, εμβληματικό έργο: νέα μεγάλη τολμηρή παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Νέος πόλος πολιτισμού και ανάπτυξης στην περιοχή. 

Η κυβέρνηση βγάζει τα απωθημένα της στην Παιδεία

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς και για τον νόμο Γαβρόγλου που ψηφίζεται αύριο. «Η κυβέρνηση, αφού έχει κοροϊδέψει και εμπαίξει τους φοιτητές, ισοπεδώνει τον χαρακτήρα της τεχνολογικής εκπαίδευσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για μια «άποψη μιας γενικότερης ισοπέδωσης προς τα κάτω». «Η κυβέρνηση βγάζει όλα τα απωθημένα της στην Παιδεία», προσέθεσε. Ξεκαθάρισε, δε, ότι τον ενοχλεί πολύ η συζήτηση ότι, όποιος έχει μεταπτυχιακό είναι «ελίτ» και είναι τάχα κανονικό και επιθυμητό να είναι κάποιος αμόρφωτος. Κατηγίρησε, δε, εκ νέου τον κ. Τσίπρα για την ισοπέδωση με τη ρητορική για τους μορφωμένους πολίτες ως «ελίτ», λέγοντας ότι είναι ίσως το χειρότερο δηλητήριο που στάζει ο κ. Τσίπρας σε μια κοινωνία κουρασμένη.