Στην αμφισβήτηση όσων υποστηρίζουν πως η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην επικείμενη ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, προχώρησε μέσω Twitter o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

O υπουργός Οικονομικών με τρία διαδοχικά tweets υποστήριξε πως οι αγορές δεν έγιναν πιο ευνοϊκές προς την Ελλάδα διότι προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σχολίασε ο υπουργός, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, καθώς το spread για το δεκαετές ομόλογο ήταν στις 420 μονάδες και τα διεθνή επιτόκια έπαιρναν την ανιούσα. Σήμερα και αφού η χώρα έχει πραγματοποιήσει έξοδο στις αγορές με μεγάλη επιτυχία ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως οι αποδόσεις πέφτουν επειδή οι αγορές προεξοφλούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας. «Μας λέει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ότι από το Δεκέμβρη έως σήμερα αυτό που  άλλαξε είναι ότι οι αγορές βλέποντας τη σταθερή μείωση της διαφοράς  ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ άρχισαν να προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία», έγραψε σχετικά.

Πηγή: insider.gr