Ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα και το τελευταίο του καταφύγιο είναι το κουτσομπολιό».

Όπως υποστήριξε, υπήρξε πρόθεση ανταλλαγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με την απομάκρυνση Καμμένου: «Όταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου "σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο από την κυβέρνηση" αυτό δεν θα το διαψεύσω».

«Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι εμείς τον εκδικούμαστε επειδή δεν μας έκανε κάποια χάρη. Η κυβέρνηση ούτε καλοπιάνει, ούτε αποπαίρνει κανέναν. Νομοθετεί» είπε.

Για τον Μανώλη Πετσίτη, το πολυσυζητημένο πρόσωπο του τελευταίου διαστήματος, σχολίασε ότι «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική απόφαση που δεν πήρε» και μίλησε για «κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης».

«Εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα» σημείωσε και είπε ότι υπάρχει έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

Για την υπόθεση της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, στήριξε ουσιαστικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγελιας λέγοντας: «Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική. Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία και το ερώτημα παραμένει: Η ΝΔ θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι;».

Απαντώντας στις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς» ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «Το να κατηγορεί εμένα ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαι πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι σαν να λέω εγώ ότι έχει κομμουνιστικές ρίζες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι περήφανος συνεχιστής μιας πολιτικής παράδοσης που έχει σχετιστεί με όλες τις στιγμές της πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Από την αποστασία του 1965, μέχρι τις επιταγές Αλαφούζου, οι οποίες είχαν γίνει φειγ βολάν και που δήλωνε ο πατέρας Αλαφούζος τότε ότι στον Κ. Μητσοτάκη είχε δώσει λεφτά, αλλά χάλασε η σχέση τους διότι του ζητούσε συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, είναι ένας ηθικός πολυτραυματίας».

Επανέλαβε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ καλούμενος να απαντήσει στις δηλώσεις Μητσοτάκη περί μη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. «Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποδείξει ότι μπορεί να οικοδομεί συναινέσεις, για να έχει η χώρα μια σταθερή κυβέρνηση» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν τον Πολάκη, ποιοι τον «καρφώνουν»

Καιρός: Πάνω από την Ελλάδα η αφρικανική σκόνη - Ποιες περιοχές «πνίγονται» (pics)

Πάολα στο «Βινύλιο»: «Αν δεν είχε πεθάνει ο μπαμπάς μου δεν θα φανέρωνα ποτέ πως δεν είμαι τσιγγάνα» (vid)