«Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας», είπε στον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφήνοντας αιχμές για την υπόθεση της γιαγιάς με τα τερλίκια, στην οποία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ.

«Μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας», δήλωσε αναλυτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και αυτό δημιουργεί σε μας την υποχρέωση και την πρόκληση - αν θέλετε- να τους το ανταποδώσουμε με το να βελτιωνόμαστε διαρκώς, με το να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε, αλλά και με το να υπηρετούμε την φορολογική δικαιοσύνη και να δείχνουμε την κατανόηση και την ευαισθησία σε όσες περιπτώσεις απαιτείται» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Πιτσιλής.

«Να πάρουν τα χρήματα της κηδείας μου»

« Άμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου γιατί άλλα λεφτά δεν έχω», δήλωσε η 90χρονη γιαγιά που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πούλαγε τερλίκια.

Στην ηλικιωμένη επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ από την Εφορία επειδή δεν τηρούσε βιβλία και πουλούσε τερλίκια στη λαϊκή αγορά.

«Το έγκλημα της ήταν που βγήκε  να πουλήσει τις παντόφλες για 3 ή 4 ευρώ ώστε να μπορεί να επιβιώσει», τόνισε η κόρη της ηλικιωμένης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ωστόσο πηγές της ΑΑΔΕ τονίζουν πως ακόμα δεν έχει ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας, ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, η ηλικιωμένη έζησε μια ακόμη περιπέτεια μόλις δύο μέρες νωρίτερα, όταν και έπεσε θύμα ληστείας χάνοντας έτσι τον σταυρό της,  ένα από τα λίγα αντικείμενα αξίας που έχει στην κατοχή της.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε, ο σταυρός είχε και συναισθηματική αξία καθώς ήταν δώρο της κόρης της.

Οι τρεις δράστες που λήστεψαν την ηλικιωμένη συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο σταυρός δεν βρέθηκε. 

Διαβάστε ακόμα:

Αντεπίθεση Τσίπρα με «δώρα Πάσχα»

«MasterChef»: Ξεκινούν τα γυρίσματα του τελικού – Οι δύο φημολογούμενοι φιναλίστ

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» (pics)

Σαρώνει και στο... PornHub το «Avengers: Endgame» (pics)