Με… απορία για την «ντροπή» που τον κάλεσε να αισθανθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απάντησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλιος Κυμπουρόπουλος. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ πάντως μίλησε και για την ανάγκη ύπαρξης επιδομάτων, μέχρι τουλάχιστον να «χτιστεί» το πραγματικό κοινωνικό κράτος. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν αισθάνεται προσβεβλημένος «Στεναχωρημένος και απογοητευμένος, γιατί συνεχίζει δυστυχώς μια μικρή μερίδα ανθρώπων να διαχειρίζεται την αναπηρία, σαν να είναι έξω από την κοινωνία». 

Ερωτώμενος σχετικά με το τι θα έλεγε στον Παύλο Πολάκη, αν τον είχε απέναντί του, ο Στέλλιος Κυμπουρόπουλος, απάντησε: «Θα έλεγα ένα «γιατί;», «γιατί θεωρείτε κύριε Πολάκη ότι αυτή η κατάσταση είναι ντροπή;». Όχι, έκανα χρήση μιας νομοθεσίας μέσω νόμιμης οδού και έχω την θέση επιμελητή β’. Το ότι καταλαμβάνω αυτή την θέση είναι η μικρή εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι το πως σηκώνομαι το πρωί από το αμαξίδιο, μπαίνω στο αμάξι… Ποιος οδηγεί; Ποιος με περιμένει στο νοσοκομείο έξω από την εργασία μου; Ποιος εργάζεται στο πλευρό μου και πως εγώ ξαναεπιστρέφω για να συνεχίσω την ζωή μου μετά την εργασία μου. 

Τότε και μόνο τότε, όταν το κοινωνικό κράτος τα δημιουργήσει. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ίσες ευκαιρίες. Ναι, μέχρι να κατακτήσουμε αυτή την διαδικασία, τα επιδόματα.  Πρέπει να βλέπουμε τον στόχο».