Για την κυβέρνηση απομένει ένας καθαρός μήνας για να ξετυλίξει τον προεκλογικό της σχεδιασμό. Σ’ αυτό το σφιχτό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων ο  Αλέξης Τσίπρας όπως έχει γίνει ήδη σαφές θα βγει μπροστά και θα σηκώσει στις πλάτες του το μεγαλύτερο βάρος των υποχρεώσεων της καμπάνιας του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αμέσως μετά το Πάσχα θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου βρίσκεται ήδη η οικογένειά του, για τις ανάγκες των προεκλογικών του εμφανίσεων. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ότι στις 2 Μαϊου θα μιλήσει στα Χανιά στην εκλογική περιφέρεια του Παύλου Πολάκη όπου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εμφανίζεται πανίσχυρος και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά. Αυτή μπορεί να είναι και μία έμμεση εξήγηση για το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να δημιουργήσει τριβές με τον Παύλο Πολάκη αλλά και με όλους όσοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ-και δεν είναι λίγοι- θεωρούν ότι έχει αιτιολόγηση η απάντηση Πολάκη στα ποσταρίσματα Κυμπουρόπουλου.

Το πρόγραμμα όμως των περιοδειών του πρωθυπουργού θα ενταθεί και σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την Κρήτη περιλαμβάνει μία νέα εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα κάθε δύο ημέρες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Το κλίμα που έχει εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ  από τις έως τώρα συγκεντρώσεις του σε μεγάλης χωρητικότητας χώρους είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς πέραν της συμμετοχής το κοινό δείχνει πως ενθαρρύνει την προσπάθεια για τον μεγάλο προοδευτικό πόλο και την Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες στους επιτελείς του σε κόμμα και κυβέρνηση να οργανώσουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας στις οποίες εκ των πραγμάτων ο ίδιος δεν θα μεταβεί με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών.

Σημειωτέον πως το πρόγραμμα από πλευράς Κουμουνδούρου «τρέχει» ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης με την συνδρομή πενταμελούς οργανωτικού αλλά και του συντονιστικού των 27 μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας. Επίσης η προεκλογική καμπάνια του σχήματος (συνθήματα, σποτς, περιοδείες, μηνύματα, προεκλογικό υλικό) έχει ανατεθεί στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου. Σ’ αυτήν την ομάδα συμμετέχει και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το πρόγραμμα κατά τις πληροφορίες περιλαμβάνει περιοδείες Τσίπρα και στην Μακεδονία εκεί όπου οι δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ πιο πίσω από την Νέα Δημοκρατία.

Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για τις «μάχες» της Βουλής καθώς θεωρεί ότι θα δεχτεί επίθεση για παροχολογία από την αντιπολίτευση για τα κοινωνικά μέτρα που θα προωθήσει αμέσως μετά το Πάσχα. Έως τις 10 Μαϊου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί οι 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία ενώ σε άμεσο χρόνο θα κατατεθεί στη Βουλή και το νέο πακέτο θετικών και μόνιμων μέτρων στοχευμένο περισσότερο στην μεσαία τάξη.

Το Μαξίμου θεωρεί πως ό,τι κι αν πει η ΝΔ για να ασκήσει κριτική στο τέλος θα αναγκαστεί να συρθεί πίσω από την κυβέρνηση και να υπερψηφίσει τα μέτρα της αναγνωρίζοντας τα ωφελήματά της για την κοινωνία και ειδικά τους πιο αδύναμους.

Εφόσον η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα την μετατρέψει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι μία τριήμερη εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την ΝΔ είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του για τον κατώτατο μισθό, το δώρο των Χριστουγέννων, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τα επιδόματα ανεργίας. Για την κυβέρνηση το όφελος θα είναι διπλό καθώς θα ανανεώσει την εμπιστοσύνης της από τη Βουλή λίγες ημέρες πριν από μία κρίσιμη εκλογική μάχη.