Στην επιστολή - πρόσκληση της Ράνιας Σβίγκου σε ντιμπέιτ των αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ενόψει ευρωεκλογών, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην δική της επιστολή η Σοφία Ζαχαράκη, αρνείται εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση της ομολόγου της και αποδίδει χαρακτήρα ντιμπέιτ στην συζήτηση της πρότασης μομφής που αναμένεται να καταθέσει την Δευτέρα η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη και την οποία ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. 

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καλεί μάλιστα τη Ράνια Σβίγκου, να παρακολουθήσουν μαζί από τα θεωρεία της Βουλής την τριήμερη συζήτηση.

Η επιστολή – απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στην Ράνια Σβίγκου:
«Αγαπητή κ. Σβίγκου, 

Όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για την χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της βουλής».