Ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το αίτημά του προς τη Νέα Δημοκρατία επίσημο σήμερα, Πέμπτη, για ντιμπέιτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν τι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Με επιστολή της στην ομόλογό της της Νέας Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεχθεί την πρόσκληση σε ντιμπέιτ μιλώντας για «την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής». 

«Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική  ενημέρωση των πολιτών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστολή της προς την Σοφία Ζαχαράκη.Στην επιστολή - πρόσκληση της Ράνιας Σβίγκου σε ντιμπέιτ των αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ενόψει ευρωεκλογών, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ζαχαράκη: Ντιμπέιτ στην Βουλή

Στην δική της επιστολή η Σοφία Ζαχαράκη, αρνείται εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση της ομολόγου της και αποδίδει χαρακτήρα ντιμπέιτ στην συζήτηση της πρότασης μομφής που αναμένεται να καταθέσει την Δευτέρα η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη και την οποία ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. 

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καλεί μάλιστα τη Ράνια Σβίγκου, να παρακολουθήσουν μαζί από τα θεωρεία της Βουλής την τριήμερη συζήτηση.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Κάπου εκεί και μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη της αβρότητες και επιτέθηκε με σφοδρότατους χαρακτηρισμούς κατά τη αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη θλιβερή πρωτιά του να είναι ο πρώτος αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνείται επανειλημμένως να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις» ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρηστίδης: Ο Τσίπρας φοβάται την Γεννηματά

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται την Φώφη Γεννηματά σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ερωτώμενος σχετικά με την συζήτηση περί ντιμπέιτ. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ONE TV για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για debate Τσίπρα-Μητσοτάκη σημείωσε:

«Υποτίθεται ότι θέλουν και διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις. Είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που λέει η κα. Σβίγγου και ο κ. Τσίπρας. Ο κόσμος έχει ανάγκη από έναν ανοιχτό διάλογο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας έχει αυτήν τη στρατηγική. Προφανώς επειδή φοβάται το Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά..

Θέλουμε μια ανοιχτή συζήτηση για όλα τα θέματα, για τις λύσεις που προτείνουμε για τα προβλήματα, για να δούμε ποιος είναι ο πραγματικά προοδευτικός, ποιος έχει επιλέξει να συμπορεύεται με τον κ. Πολάκη, ποιος συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια και ποια είναι η δική μας στρατηγική όλο το επόμενο χρονικό διάστημα».