Ο κ. Πολάκης θα βρει χρόνο και τρόπο να διορθώσει όσα είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, είπε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι δεν θα τον καταψήφιζε, ούτε τάσσεται υπέρ της παραίτησης του.

Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους ο αγώνας που δίνουν άνθρωποι όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος,.

«Είναι λάθος να επικεντρώνουμε σε ένα θέμα που αφορά ένα πρόσωπο» υποστήριξε ο κ. Φίλης στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «οι δηλώσεις του κ. Πολάκη αδικούν τον ίδιο και την μεγάλη του προσφορά στην ανόρθωση της δημόσιας Υγείας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.  Είναι λάθος μέσα από μια ατυχή δήλωση του κ. Πολάκη να υποτιμάται και να υποβαθμίζεται όλο αυτό το έργο».

«Μεθαύριο στην Βουλή θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για όλα» ωστόσο «δεν πρέπει να υπερτιμάμε τον Πολάκη και να υποτιμάμε την πολιτική και τη νοημοσύνη μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «η ευθύνη για την κυβερνητική λειτουργία είναι συνολική και όχι προσωπική».

Η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, είπε από την πλευρά της ότι η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη είναι συνολικά η συμπεριφορά της Κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την πλήρη στήριξη και ταύτιση, όπως ανέφερε, του Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.