Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά ως «εθνικό ολετήρα» που εξαπάτησε τον ίδιο αλλά και τον πρωθυπουργό, «υποσχόμενος πως θα διαπραγματευτεί, χωρίς να φέρει Συμφωνία. Τη Συμφωνία την έφερε διότι είχε φτιάξει έναν μηχανισμό κι εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι ένας Υπουργός που θα απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες αλλά και για τη διαχείριση στο υπουργείο Εξωτερικών. Μην ξεχνάτε ότι τον “ξήλωσε” o κ. Τσίπρας, όταν έφερα στο υπουργικό συμβούλιο την υπόθεση για τις βίζες. Μία υπόθεση που όπως απέδειξα στη Βουλή, ήταν προϊόν συνδιαλλαγής διεφθαρμένων διπλωματών».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι «η μάχη δεν χάθηκε. Και δεν χάθηκε γιατί απ΄ ότι είδαμε αυτό το κρατίδιο που είναι αποτέλεσμα της κουμουνιστικής προπαγάνδας του Τίτο, έχει υπαναχωρήσει απ΄αυτά που υπέγραψε και δεσμεύτηκε. Βλέπουμε να χρησιμοποιούν σε διεθνής Οργανισμούς σκέτο τον όρο Μακεδονία. Η Συμφωνία πρέπει να καταγγελθεί και γι΄ αυτό θα δώσουμε την μάχη μας».

Τέλος, ο κ. Καμμένος λέει πως θα φύγει από την πολιτική μόνον αν το θέλει ο ελληνικός λαός. «Αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν θα πρέπει να ακούγομαι στη Βουλή τότε δεν θα ακούγομαι. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ κι ορισμένων στελεχών της Κουμουνδούρου να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ κι εμένα ως αρχηγό της κοινοβουλευτικής μου ομάδας, ήταν ανέντιμη πράξη».