Η πρώην υπουργός Τουρισμού είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ο ορωθυπουργός είχε αποδεχθεί την παραίτησή της στις 3 Μαΐου.

«Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά την ορκωμοσία του.

«Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σηματοδοτεί πρώτον την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα στην Προοδευτική Συμμαχία και δεύτερον την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο», τόνισε. 

Αντίδραση από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ 

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο υπουργό Τουρισμού μετά την παραίτηση της Έλενας Κουντουρά προκάλεσε αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. 

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου «μετρά» μόλις εννέα λέξεις, αλλά ξεχειλίζει... ειρωνεία. 

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του», ανέφερε το ΚΙΝΑΛ, στο οποίο μέχρι πρότινος ήταν μέλος ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία πρότεινε στον νέο υπουργό Τουρισμού να υιοθετήσει ένα νέο σλόγκαν το «live your myth in Syriza». 

«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι. Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το «live your myth in Syriza»», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Θεοχαρόπουλος από τον Ιούνιο του 2015, συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.