Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκίνησε με μια αναφορά στα 9 χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στη Μαρφίν. «Πριν 9 χρόνια χάθηκαν τρεις συνάνθρωποί μας στη Μαρφίν από εκείνη τη φωτιά του μίσους και του διχασμού. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και σύντομα θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για τους Έλληνες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

«Ο κ. Τσίπρας έχει πλήρη συνείδηση ότι οδηγείται σε μια βαριά ήττα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, εμφανιζόμενος σίγουρος για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ για τις περιφερειακές εκλογές τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλέξει κανένα στέλεχός του και στους τρεις μεγάλους δήμους αυτά δεν θα περάσουν ούτε καν στον δεύτερο γύρο. «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να απαλλαγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ του παρελθόντος και προετοιμάζει το στράτευμα για την επόμενη μέρα», είπε σχολιάζοντας την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου. «Επέλεξε την απόλυτη ταύτιση με τον Πολάκη, γιατί του εχει αναθέσει ρόλο αρχιλοχία στην επόμενη μέρα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με αμφισβήτηση από την κοινωνία και από το εσωτερικό του κόμματός του», είπε ακόμα, ενώ «κάρφωσε» και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση τον Ιανουάριο και πλέον υπουργοποιήθηκε. 

Αναφορικά με τις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «προσέφερε παροχές την εποχή που ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Έλεγε ψέματα. Τώρα που ξέρει ότι θα συντριβεί στις εκλογές, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τάξει λαγούς με πετραχήλια». «Μέσα στην απελπισία του, αρχίζει και υιοθετεί πτυχές του προγράμματος της ΝΔ για να μειωθούν οι φόροι», είπε. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε να πάει εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει πλέον τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και κάλεσε, στον αντίποδα, τους πολίτες να εξετάσουν τα μετρημένα λόγια και τις κοστολογημένες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι πολλοί από τα 3,5 εκ. πολιτών που είχαν ψηφίσει τη ΝΔ το 2004 στις εθνικές εκλογές, επιστρέφουν στο κόμμα, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για καθαρή νίκη της ΝΔ, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές. Υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του αιτήματος για πρόσωρες εκλογές, λέγοντας ότι, αν δεν τις ζητούσε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αφεθεί χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση για το Σκοπιανό και για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.