Οι επαφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη και πραγματοποιούνται στο κτήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα ευρήματα του ελέγχου των Θεσμών αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 5 Ιουνίου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, οι αποκρατικοποιήσεις, το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο σχεδιαζόμενος κύκλος παροχών από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις αναμενόμενες ανακοινώσεις των ελληνικών Αρχών για νέες παροχές. Οι θεσμοί φαίνεται να εστιάζουν κυρίως σε αυτές που έχουν μόνιμο χαρακτήρα, ενώ δίνουν έμφαση στο ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων περί αναδρομικών.

Επιπροσθέτως, ειδικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης αναμένεται να επιμείνει στο θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό τομέα, η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ουρές από την 2η αξιολόγηση. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ αναμένεται να ξεκινήσει τη δική του προετοιμασία για την σύνταξη της ετήσιας Έκθεσής του για την ελληνική οικονομία.