Κανονικά θα δώσει, κατά νεότερες πληροφορίες, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στη διαδικασία της Παρασκευής, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ξεκαθαρίζοντας έτσι το τοπίο γύρω από τις προθέσεις της, οι οποίες περιγράφονταν ως…νεφελώδεις. Το Reader.gr εξ αρχής διασαφήνιζε, πάντως, ότι το κυρίαρχο σενάριο ήταν η κ. Παπακώστα να μην διαταράξει τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες. 

Κατ’ αυτό τον τρόπο και με δεδομένη τη θετική ψήφο του υπουργοποιηθέντος Θανάση Θεοχαρόπουλου, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει 152 θετικές ψήφους. 

Η διαφαινόμενη θετική ψήφος της κ. Παπακώστα, πάντως, δεν σημαίνει ότι έχει λήξει το θέμα της με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο της ΝΔ. Άλλωστε, η κ. Παπακώστα είχε απαντήσει στον συνάδελφό της με Σαίξπηρ, λέγοντας «θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι γυμνός», ενώ είναι γνωστή και η ευαισθησία της για θέματα ΑΜΕΑ, λόγω και του γιού της, ο οποίος, σημειωτέον, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Ελληνική Ορμή.