Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης ανέλαβε να απαντήσει στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, κατά του Παύλου Πολάκη, καθώς ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε περιοδεία στην Ξάνθη. 

«Είμαστε 20 μέρες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές. Η δήλωση του Παύλου Πολάκη, είναι γνωστή και κρίθηκε. Η ΝΔ αξιοποιεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα, όχι για συζήτηση πάνω σε μισθούς, φόρους επενδύσεις, κρίσιμα θέματα. Αλλά για να αποφύγει από αυτή τη συζήτηση και να την προσανατολίσει, σε ένα στέλεχος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε ακόμα πως «Σημασία για τους πολίτες έχουν οι 120 δόσεις που κατατέθηκαν, οι διαρκείς αναβαθμίσεις της χώρας και θα άξιζε μια συζήτηση για το πως αυτές θα μεταφραστούν σε στήριξη του εισοδήματος και της απασχόλησης».

Τέλος, εκ μέρους του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Δραγασάκης, κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε η συζήτηση να μετατραπεί σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης και να ξεκινήσει την Τετάρτη.  Κλείνοντας σημείωσε «Προσωπικά ακούγοντας, πείστηκα πλήρως ότι το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει και στον λαό. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας. Το πρόβλημά σας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε τις δυνατότητες για να αρχίσει να επιλύει προβλήματα».