Αρχίζει το απόγευμα της Τετάρτης η τριήμερη «μάχη» στην Βουλή, που αναμένεται να αποτελέσει την κορωνίδα της προεκλογικής περιόδου, με δεδομένη την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ντιμπέιτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τις Ευρωεκλογές. 

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση μομφής για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και για την στάση απέναντι στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλου. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, έχοντας δρομολογήσει αυτό που ονομάζει «πακέτο θετικών μέτρων» αλλά και τις φωνές ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Παύλου Πολάκη, επέλεξε να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ο πρωθυπουργός πιθανότατα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης με την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε την Τρίτη, εξαγγέλλοντας σειρά μέτρων ελάφρυνσης για το 2019 και για το 2020.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να επικεντρώσει εκτός από το θέμα της ίδιας της πρότασης μομφής για τον Παύλο Πολάκη και στην περίπτωση των διακοπών του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό του εκλιπόντος εφοπλιστή Παναγόπουλου το καλοκαίρι του 2018, αλλά και στον «τακτικισμό» της ανακοίνωσης μέτρων λίγο πριν τις εκλογές και για χρόνο που θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ανοίξει σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και έπειτα τους βουλευτές και θα κλείσει με αντίστροφη σειρά το βράδυ της Παρασκευής.