Την έντονη ανησυχία της για την ολοένα κι αυξανόμενη προκλητικότητα στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά την εναρκτήρια ομιλία της στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την αγωνία της για τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός δεν έκαναν καμία αναφορά στα εθνικά ζητήματα και το θεωρώ πραγματικά αδιανόητο. Είναι κάτι που δεν το περίμενα και αυτό κι αν με εξέπληξε από τον πρωθυπουργό και τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έγινε καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά, στις απίστευτες προκλήσεις της Τουρκίας και απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με προβληματίζει αυτό το γεγονός γιατί φοβάμαι ότι υπάρχουν σκέψεις να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως ακριβώς χειρίστηκαν το Σκοπιανό, δηλαδή μόνοι τους χωρίς την δημιουργία εθνικής γραμμής και αυτό θα είναι ολέθριο για τα συμφέροντα της χώρας, εμείς πρέπει να το αναδεικνύουμε το ζήτημα διαρκώς, έχουμε δείξει πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιπολιτευτική μας στάση απέναντι στα εθνικά ζητήματα». Πρόσθεσε ότι το μόνο στήριγμά για την Ελλάδα είναι η Ευρώπη με τις θετικές δηλώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου, Φ. Μογκερίνι», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

«Η στρατηγική της αυτόνομης πορείας μας είναι ο μόνος δρόμος», τόνισε η κυρία Γεννηματά και έκανε αναφορά στο κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ ν' αφήσει να κυλήσει στον κακέκτυπο δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. κυρία Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές
«Το Κίνημα Αλλαγής να πάρει δύναμη για να γίνει η Πρώτη Ανάσταση, όπως έχω πει, ώστε να προχωρήσουμε στην πολιτική ανατροπή των συσχετισμών. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον του τόπου», τόνισε η κυρια Γεννηματά.

«Ψήφος στη ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη είναι κρυφή ψήφος στον κ. Βέμπερ. Δίνεται πράσινο φως για διαρκή λιτότητα και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που διαλύει την Ευρώπη και ενισχύουν τη ακροδεξιά. Ψήφος στον κ. Τσίπρα είναι κρυφή ψήφος στην χαοτική Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία δεν μας στήριξε το 2015 σε αντίθεση με τους Σοσιαλιστές. Προτεραιότητα μας είναι να αλλάξει η πολιτική που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.