Στα καταστήματα επί της οδού Βουκουρεστίου τα οποία χθες δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, βρέθηκε  σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν είναι δυνατόν, σε μία ολόκληρη πόλη, ο ιστορικότερος εμπορικός δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη την επόμενη μέρα θα επανέλθουν στη χώρα. Δεν είναι ζήτημα επιχειρησιακής δυνατότητας, αλλά πολιτικής βούλησης. Και είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ότι τέτοιες εικόνες, εφόσον μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός, θα σταματήσουν. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται κάθε λίγο και λιγάκι έρμαια αδίστακτων τραμπούκων που έρχονται, τα σπάνε και αποχωρούν τελείως ανενόχλητοι. Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

<

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί πως «αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!».

 

Η πλήρης ανακοίνωση του ΕΣΑ έχει ως εξής:

 

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»

 

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: