Έναν ακόμα απρόσμενο (ή και όχι) σύμμαχο βρήκε η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος παραμένει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων που καταψήφισε την κυβέρνηση. Ο ίδιος ο κ. Σαρίδης από την πλευρά του βέβαια, έχει ψηφίσει και υπέρ του τελευταίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης. 

Κι αν αναρωτηθήκατε γιατί παραμένει μέλος της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία μετρά μόλις 5 μέλη, βρίσκετε δηλαδή μια αποχώρηση μακριά από την διάλυσή της. 

Την ίδια ώρα πάντως, η υπόλοιπη ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων δηλαδή οι Βασίλης Λεβέντης, Μάριος Γεωργιάδης, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας και Δημήτρης Καβαδέλλας απουσίαζαν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας. 

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας στο περιστύλιο της Βουλής για το εάν η θετική ψήφος εμπιστοσύνης του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Γίαννη Σαρίδη συνεπάγεται ενός ακόμα προσώπου στην προοδευτική συμμαχία, ο πρωθυπουργός είπε: «Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Έτσι και έγινε».