Σχολιάζοντας την επίθεση αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Μπαλαούρας καταδίκασε το συμβάν αλλά τόνισε ότι ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».

«Κακώς συνέβησαν και τα δύο. Και οι διαμαρτυρίες με αυτή την ένταση και η μη χορήγηση της άδειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

Σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει ο κ. Μπαλαούρας απάντησε: «Δεν μπορεί να βάλεις κανέναν να κάνει δήλωση μετάνοιας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, που «έτυχαν μεγάλης και γενναιόδωρης μεταχείρισης από το ιταλικό κράτος. Τους έδωσαν πολύ νωρίς το δικαίωμα να κυκλοφορούν, να εργάζονται, απλώς να μην κοιμούνται σπίτι τους».

«Εφόσον ένας έγκλειστος έχει καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές έχει κάποια δικαιώματα», είπε, ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι ο Κουφοντίνας ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του στις άδειες που έχει πάρει έως τώρα. «Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν ξαναπήρε άδεια», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για 7η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα απορρίφθηκε την Παρασκευή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου. Στη συνέχεια παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητώντας το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, τον ιατρικό φάκελο και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού των φυλακών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα των δικαστών, το αίτημά του καταδικασμένου για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, απορρίφθηκε καθώς «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του “κρατικού μονοπωλίου της βίας” και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».