Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες εκτιμά την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η ιστοσελίδα Politico. 

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται στο 35,2%, 13 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2014, με το οποίο είχε εξασφαλίσει 5 ευρωβουλευτές. Οι βουλευτές της σύμφωνα με την εκτίμηση του Politico αναμένεται να είναι 9.  

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σύμφωνα με το Politico στο 25,74% ελάχιστα μικρότερο δηλαδή από το 26,5% του 2014, το οποίο παρόλα αυτά, φαίνεται να του εξασφαλίζει 7 ευρωβουλευτές, έναν περισσότερο από την προηγούμενη διαδικασία. 

Στο 7,4% υπολογίζεται το Κίνημα Αλλαγής και στο 7,3% η Χρυσή Αυγή, που παίρνουν από δύο ευρωβουλευτές, ενώ το ΚΚΕ φαίνεται να έχει άνοδο από το 6,1% στο 6,8%, να χάνει όμως τον έναν από τους 2 ευρωβουλευτές του. Χωρίς ευρωβουλευτές φαίνεται πως θα μείνουν Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ πιο κοντά στην εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, φτάνουν η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων.